Nafarroagatz pertsonaiak

Hemen daude aurki ditzakezun pertsonaiak:

GATZ

Gure erresuman bertan egindako txanpona naiz, Nafarroako ardo-gatzez betea. Soldatak ordaintzeko erabiltzen ninduten.

Gainerako produktu guztiek bixigarri eta gatzatua naizelako erabiltzen naute.

NAFARROAKO ARATXEA

Hemen Super Aratxea nauzue! Nire ekoizpen eremua Nafarroa osoa da, Errege Bardeak izan ezik. Pirinioetako arrazan eta abeltzaintza estentsiboan oinarritua. 1994tik babestua.

TUTERAKO ORBURUA

Egiazko Tudelalkatxofer naiz, Tutera bertako zuria barietatekoa. Nire ekoizpen eta elaborazio-eremuak Nafarroako Erriberako 33 herri hartzen ditu. 1988tik babestuta nago.

ERRONKARI ETA IDIAZABAL GAZTAK

Erronkari eta Idiazabal gazta zaporetsuak gara: DOn Ronkizabal!

Lehenbizikoa, Erronkariko haranean egina, ardi latxaren esne gordinarekin eta gutxienez 4 hilabeteko heltzearekin eta bigarrena Euskadin eta Nafarroan egina, ardi latxaren eta/edo karrantzakoaren esne gordinarekin eta gutxienez 2 hilabeteko heltzearekin. Naturala eta ketua merkaturatzen naute.

NAFARROAKO J.D. ARDOA

Kuku, hemen Tintoc DO nauzue. 5 ekoizpen eremu dauzkat: Behe Mendia, Valdizarbe, Lizarraldea, Erriberagoitia eta Erribera Beherea. 1933tik babestua.

LODOSAKO PIKILLO PIPERRA

Txikia, gorria eta haragi sendokoa, ni neu Dr Pikilliko Lodosarra. Lodosa, Andosilla, Azagra, Cárcar, Lerin, Mendabia, San Adrian eta Sartagudan landu eta egiten naute.

NAFARROAKO ARKUMEA

Korderikus Navarrus, Nafarroan jaio, hazi eta sakrifikatutako bildotsak gara, Nafarroa eta Latxa arrazakoak. Esnezkoa edo txahala izan naiteke baina beti goxo goxoa. Dasta nazazu!

TXISTOR

SuperTxistorrez, Nafarroako hestebete tipikoena naiz, txerri-haragiarekin egina, gatzez, piperrautsez eta baratxuriz xehatua eta ondua. 17 eta 25 milimetro arteko kalibrekoak, produktu bukatuan. Frijituta edo erreta jan ohi naute.